סוני פלייסטיישן
באם חייתם בעולם שלנו בשלהי המאה ה-20, דומה כי אין צורך להציג בפניכם את סוני פלייסטיישן, קונסולת המשחקים המצליחה מבית סוני. המדובר הוא בפיתוח שהחל לראשונה ב-1986, שהסתיים כעבור שמונה שנים עם הדור הראשון של הפלייסטיישן. מאז, מיותר אולי לציין, התפתחה הטכנולוגיה במידה לא מבוטלת, מה שנותן את אותותיו בדגמים הנוכחיים של הקונסולה, שהם מהמתקדמים ביותר שניתן להעלות על הדעת.
כך הכול התחיל
פיתוח הסוני פלייסטיישן החל לאחר שניסיון של סוני לפתח קונסולה ייחודית עם חברת נינטנדו העלה חרס. הרעיון המהפכני, שליווה את סוני גם בפיתוח העצמאי, היה של קונסולת משחקים מבוססי דיסקים, בעלי נפח גבוה, מה שיאפשר שיפור מהותי ברמת המשחקים. בהתאם לכך, יצא לשוק בתחילת שנת 1994 ביפן הדור הראשון של הסוני פלייסטיישן, שזכה לפופולאריות מרשימה – וזאת חרף העובדה שתג המחיר שלה היה גבוה במיוחד.
מכשיר ה-Playstation 1 הציע מספר לא מבוטל של חידושים נוספים. הגרפיקה הייתה מתקדמת מאד לזמנה, כשגם האפשרות לשמור את ההתקדמות במשחקים על גבי כרטיסי זיכרון ייעודיים הייתה חדשה בנוף של קונסולות המשחק.
Playstation 2
הדור השני של הפלייסטיישן, Playstation 2, הוכרז בשנת 1999, ויצא לשוק שנה לאחר מכן. הוא הציע לא מעט שדרוגים ביחס לגרסה הקודמת, כאשר יתרון משמעותי מרכזי שלו היה דווקא היכולת להפעיל גם משחקי פלייסטיישן ישנים, בביצועים גבוהים יותר מאשר בגרסה הקודמת. אחד החידושים המהותיים של המכשיר הוא ביכולת שלו לקרוא גם DVD, מה שאיפשר, כמובן, לנגן באמצעותו סרטים. לאחר רכישת מתאם רשת, עמדה עבור השחקנים האפשרות גם להתמודד במשחקי רשת רבי משתתפים.
Playstation 2 הגיעה עם יחידת עיבוד מרכזית של 128 סיביות, זיכרון RDRAM בנפח 32 מגה בייט, מעבד מרכזי MIPS R5900 (64 סיביות), רזולוציית הנעה בין 224X256 פיקסלים ל-1280X1024 פיקסלים וכונן במהירות של X4/X24. עבור המכשיר הזה, פותחו גרסאות של מספר משחקים פופולאריים במיוחד, ובכלל זה סדרת Grand Theft Auto (GTA), Metal Gear Solid, Final Fantasy, God of War ועוד. רק בשנת 2006, לראיה, יצאו לשוק מעל ל-8,500 משחקי פלייסטיישן 2.
Playstation 3
הדור השלישי של מכשירי סוני פלייסטיישן יצא לשוק בשלהי שנת 2006, וזאת לאחר מספר דחיות של תאריך ההשקה. השינוי ביחס לגרסה הקודמת היה דרסטי בכל קנה מידה: ברמת המעבד, פותח מעבד 7 ליבות, המכונה "Cell", ולו שבע יחידות עיבוד משניות הפועלות במהירות 3.2 ג'יגה הרץ. את תשומת הלב תפס גם גם המעבד הגרפי, הפועל ברזולוציה הגבוהה ביותר האפשרית כיום, 1920X1080, עם יכולת לעבד עצמים תלת מימדיים ברמת מורכבות של 300 מיליון פוליגונים לשניה.
המכשיר כלל גם זיכרון 256 מגה בייט, כונן Blue Ray (שיכול לנגן גם אינספור פורמטים אחרים), חיבור רשת חוטי ואלחוטי המאפשר הורדת תכנים, אפשרות ניגון סרטים ב-HD, ארבעה רכיבי USB, אפשרות שליטה מרחוק באמצעות PSP ועוד. יש לציין שב-2009 ו-2012 שיווקה סוני גם גרסאות דקות יותר של המכשיר, תחת השמות Slim ו-Super Slim.
Playstation 4
בשעה טובה, מגיעים אל הדור הנוכחי של סוני, Playstation 4, אשר הושק בשלהי 2013 בעולם, ובתחילת 2014 בישראל. מבחינת המפרט הטכני, אין ספק שהוא מהמתקדמים ביותר שניתן להעלות על הדעת: הזיכרון המאוחד (GDDR5) הוא בנפח של שמונה ג'יגה בייט, עם רוחב פס של 176 ג'יגה בייט לשניה. המעבד, מסוג X86 (64 ביט), פועל במהירות של 1.6 ג'יגה הרץ, בעוד שהמעבד הגרפי מציג ביצועים של כשני טרה פלופ. הכונן הקשיח בדגם הנוכחי הוא בנפח עצום של 500 ג'יגה בייט. תוספים חשובים אחרים הם מצלמת Playstation 4 Eye, ממשקי USB ו-AUX, כונן Blue Ray (X6), כונן DVD-ROM (8X) ועוד.
תוסף חשוב אחר בקונסולה הוא בקר השליטה Dual Shock 4, הכולל בתוכו חידושים דוגמת משטח מגע מובנה, כפתור המאפשר ללכידת ושיתוף סרטוני וידאו ותמונות מהמשחקים (Share), פס תאורה צבעונית ועוד. נוסף כפתור חדש, Options (במקום הכפתורים Start ו-Select), ושופרו מערכות הרטט ומערכת זיהוי התנועה.