פורטל הקונסולות הישראלי - xBox.co.il

Nintendo Switch

למרות גילה המתקדם, קונסולת המשחקים הוותיקה בשוק קונסולות הדגל, הלא היא ה-Switch של נינטנדו, חוותה ביקוש מוגבר מאוד במהלך המגיפה העולמית, מה שהוביל למחסור שעדיין קיים באזורים רבים כיום. ה-Switch היא ללא ספק המכונה הכי פחות חזקה בשוק, אבל הקסם שלה, הניידות שלה ורשימת הקטגוריות של זיכיונות על מספר רב של משחקים אהובים מעניקים לה משיכה בלתי ניתנת להכחשה מצד גיימרים.

ה-Switch הרשימה תחילה את הגיימרים ביכולתה לעבור מקונסולה ביתית לקונסולת משחקי כף יד וחוזר חלילה. עם זאת, ככל שהיא התבגרה, היא העבירה את המיקוד שלה להצעת ספריית משחקים מצוינת במחיר כניסה נמוך בהרבה מהקונסולות של סוני ומיקרוסופט. קונסולת נינטנדו Switch המשנית, ה-Nintendo Switch Lite, הפסיקה את ההחלפה בין הסלון לכף היד לחלוטין, ובמקום זאת בחרה להיות קונסולת משחקי כף יד ייעודית בשני שליש מהמחיר של ה-Switch המקורית.

לפני דורות עברו, נינטנדו שיווקה את עצמה עם הסלוגן "עכשיו אתם משחקים עם כוח", אבל כוח זה לא מה שתשחקו איתו יותר דרך קונסולת ה- Switch. במקום זאת, וגם בזה יש ערך עצום, תקבלו אפשרויות משחק נהדרות ורב-גוניות. אפילו חמש שנים לאחר יציאתה לשוק, קל להמליץ ??על ה-Switch לשחקנים שמחפשים קודם כל משחקים ולאו דווקא תצוגה של עוצמה טכנולוגית חדשנית.

בעוד שיש סוגים שונים של ה-Switch, כמעט כל ההבדלים ביניהם הם קוסמטיים. בחבילת ה-Switch הסטנדרטית, תקבלו את יחידת המסך, תחנת עגינה לשעה שתרצו לשחק דרך הטלוויזיה שלכם, יחידות שלט ימנית ושמאלית שנקראת JoyCon, ומסגרת פלסטיק להפיכתם ל-Nintendo Switch יחיד. שלטי JoyCons נועדו לשמש כשלטים בודדים לכמה משחקים פופולריים יותר כמו Mario Kart 8 Deluxe, כלומר המתג מגיע עם שני שלטים, אבל ישנם משחקים ספציפיים הדורשים את שניהם למען שימוש בו-זמנית.

אביזר נפרד נוסף שהוא חובה עבור כל משתמש Switch שמתכנן לשחק משחקים דיגיטליים הוא כרטיס זיכרון חיצוני. ל-Switch יש נפח אחסון פנימי זעום של 32GB אך יש לו יציאה לכרטיסי microSD לתוספת מקום. יחד עם זאת, אפילו עם רכישת שלט Nintendo Switch Pro וכרטיס microSD גדול, הקנייה הכוללת עבור Switch זולה יותר מהמהדורות המובילות של ה-PlayStation 5 או Xbox Series X.

הניידות של ה-Switch היא התכונה הרצויה ביותר שלה. במילים פשוטות, התחרות היחידה שלה במשחקים ניידים כרגע היא סמארטפונים וטאבלטים. שני הניסיונות של סוני להיכנס לתחום המשחקים הניידים דרך ה-PlayStation Portable וה-PlayStation Vita היו כשלונות מפוארים. הניידות של ה-Switch פירושה שהוא עשויה בתאוריה להתחרות עם סמארטפונים או טאבלטים. עם זאת, קטלוג המשחקים שלה אינו ניתן לערעור עם דמויות אייקוניות עם וותק של למעלה מארבעים שנה, וכאן טמונה עוצמתה של הקונסולה.

כרגע, הן סוני והן מיקרוסופט עובדות על בניית אפשרויות הזרמת המשחקים מבוססות הענן שלהן, אבל הן לא פשוטות כמו להפעיל משחק על ה-Switch ולצאת איתו מהדלת. כמו כן, משחק במשחקים שנבנו עבור קונסולות חזקות על מסך טלפון זעיר שולל כמה מהיתרונות של גרפיקה עמוסה. אם אתם רוצים קונסולת משחקים ניידת ייעודית, Switch היא ככל הנראה האופציה היחידה שלכם.

ה-Switch היא מכונת משחק לאנשים שרוצים לשחק במשחקים. זה אולי נראה כמו הצהרה מובנת מאליה, אבל תעשיית המשחקים נשלטת כעת על ידי מגה-כוחות אלקטרוניים ויכולות מחשוב גדולות מהחיים. סוני ומיקרוסופט מעוניינות בהרבה יותר מאשר פשוט ליצור משחקים מעניינים שכיף לשחק בהם. ה-PlayStation ו-Xbox רוצות לשלוט במערך הקולנוע הביתי וכן בכלל החיים הדיגיטליים בסלון שלכם.

החולשה והחוזקה הגדולה ביותר של ה-Switch היא הרבגוניות והמסירות שלה להיותה פלטפורמת משחקים. אם אתם אוהבים את הדמויות והזכיונות של נינטנדו או מעוניינים לרכוש מערכות משחק כף יד ייעודיות, ה-Switch היא קנייה ברורה עבורכם.

מחירה של ה- Switchנע באופן גס בין 900 ל-1,500 ₪, מה שהופך אותה לאופציה זולה יותר מקונסולות הדגל של סוני ומיקרוסופט. יחד עם זאת, חשוב לזכור שה- Switch נבדלת בתוספים שונים, כמו כרטיסי הזיכרון והשלטים שהזכרנו, ולכן ניתן לצפות למחירים משתנים בהתאם למוצרים הנלווים. על פי רוב, יחידת קונסולה מיד שנייה עם כרטיס זיכרון מצורף תעלה בסביבות ה-1,000 ₪ בליווי כמה משחקים של המוכר.