פורטל הקונסולות הישראלי - xBox.co.il

Sony Playstation Pro 4

לאחר 50 מיליון יחידות שנמכרו, ניתן לומר בוודאות שקונסולת ה-PlayStation 4 של חברת סוני זכתה להצלחה אדירה, וגברה על המתחרה הרצינית ביותר שלה, קונסולת ה-Xbox One של מיקרוסופט. אבל רק שלוש שנים מאז שיצאה הקונסולה לשווקים, סוני הוציאה דגם משופר בחומרה של ה-PS4, שנקרא כראוי PlayStation 4 Pro. כפי שניתן לנחש לפי השם, לא מדובר כאן בקונסולת ה-PlayStation 5. ה-PS4 Pro תואמת באופן מלא לכל המשחקים הקיימים בקונסולה הקודמת, והן מבחינת ההאפליקציות וכמעט כל אביזרי ה-PS4 הקיימים כיום.

אבל ה-PS4 Pro מספקת גרפיקה טובה וחלקה יותר מקודמתה. היא מגלמת בעיקר שדרוג גרפי עבור משחקים עם תיקון תוכנה שניתן להוריד בחינם על פי רוב. השיפורים הבולטים ביותר ידרשו כנראה גם טלוויזיה עם תמיכה ברזולוציות 4K ו-HDR, בכדי באמת לחוות את השיפורים הגרפיים שמציעה הקונסולה. בכך, העיבוד הגרפי שודרג באופן משמעותי. ל-AMD Radeon GPU החדש יש 4.20 טרה-פלופים, הרבה יותר מכפול מהעוצמה של ערכת השבבים הגרפית ב-PS4 הסטנדרטי.

יחד עם זאת, ה-Pro אינה חזקה כמו ה-Xbox One X בכל הקשור למפרט, אם כי היא קצת יותר זולה בהתאם. המעבד של ה-Pro דומה לזה שב-PS4 הסטנדרטי, אך עם מהירות מעבד של 2.1GHz, מעל ה-1.6GHz של ה-PS4, כך שהיא למעשה מהירה יותר בשליש. זיכרון ה-RAM גם מהיר יותר ב-Pro. ישנו 8GB של GDDR5 RAM, כמו בקונסולה הקודמת, אבל יש לו רוחב פס של 218GB/s. ישנו גם זיכרון RAM נלווה נוסף של 1GB עבור יישומי מערכת כדי לא להפריע לליבה.

אלו הן למעשה תכונות הכותרת של ה-PS4 Pro וכן סיבת הקיום העיקרית שלה. זוהי קונסולה המיועדת כולה לגרפיקה בעלת נאמנות גבוהה יותר וייצוג תמונה טוב יותר. ניתן לשחק דרכה באותם משחקים בדיוק כמו כל פלייסטיישן 4 אחר, עם ממשק משתמש ומערכת בקרה זהה בדיוק, אבל היא מריצה אותם טוב יותר.

הסיבה לכך היא שהקונסולה מסוגלת להציג את הגרפיקה של המשחק ב-4K. עניין חשוב יותר, אולי, הוא שהקונסולה עושה זאת עם השמעת טווח דינמי גבוה (HDR). השילוב של רזולוציות גבוהות יותר, בהירות וסולם צבעים רחב בהרבה גורם לתמונות להגיע לאיכויות שה-PS4 פשוט לא יכולה לספק. ישנם משחקים רבים שתוקנו כדי להציע גרפיקה משופרת עבור PS4 Pro וההבדל באיכות מורגש.

בנוסף לאלו, ה-Pro מעניקה תמיכה חזקה יותר ל-PlayStation Virtual Reality. כל הגרסאות של ה-PS4 עובדות עם VR, אבל ה-Pro מסוגל. לבצע עיבוד חד ומפורט יותר. עם זאת, שדרוגים גרפיים אינם מגיעים אוטומטית, כך שרק משחקים שנבנו במיוחד כדי לנצל את ה-Pro יכולים לעשות זאת.

השותפות הקיימת של מיקרוסופט עם Oculus הובילה לשמועות ש-Xbox One X עשויה להשתלב עם חברת Rift בהמשך, אך מאז הם נסוגו מהרעיון להיכנס לתחום ה-VR. מיקרוסופט אמרה בעבר שמציאות מדומה ומציאות מעורבת עובדות הכי טוב במחשב, כך שהיא נוטשת את זירת המציאות המדומה לטובתה של ה-PS4 Pro.

השחקנים שאוהבים את הפונקציות החברתיות והסטרימינג של ה-PS4 ימצאו יתרון ב-PlayStation 4 Pro. לדוגמה, תכונת Share Play המאפשרת לשחקנים לחבור לבעלי ברית למשחק או יריבים במשחקים כמו פיפא למשל על ידי הזרמת חלק מהמשחק ל-PS4 של החבר דרך חוויית תצוגה מרשימה של 1080p לקונסולה האחרת, בעוד שהיא מוגבלת ל 720p במערכת PS4.

 

עבור שחקנים שאוהבים לשחק מול קהל, ניתן לשפר את חווית הצפייה על ידי הזרמת משחק ברזולוציית 1080p הפועלת במהירות של 60 פריימים לשנייה לשירותים כמו Twitch ויוטיוב. אפילו צילומי מסך יתאפשרו לתצוגה באיכות של 4K מלא ולהרשים את קהילת הגיימרים העולמית.

נגני PS4 רבים כנראה משתמשים בפונקציות הללו במשורה, אם בכלל, אבל מי שבאמת אוהב אותם יכול היה לראות ערך אמיתי בשדרוג ה-Pro. בכך, ניתן לסכם שקונסולת ה-Pro מושלמת לגיימרים מקצועיים.

בכל הנוגע למחיר, נראה שבארץ תצטרכו לשלם בין 1,500 ל-2,000 ₪ בעבור קונסולה חדשה של PS4 Pro. כך, למשל, אם ברצונכם לרכוש את הקונסולה עם טווח זיכרון משמעותי של טירה בייט, המחיר יהיה מעט פחות מ-2,000 ₪, בעוד שבעבור קונסלה מיד שנייה ניתן אף למצוא יחידות ב-1,300 ₪ בלבד.