Xbox Live
11כל מי שיש באמתחתו Xbox, מכיר בוודאי את היתרונות העצומים הגלומים במכשיר, ובעיקר המבחר הגדול של המשחקים האיכותיים. בשלהי 2012, נוסף חידוש מרכזי אחר עבור תושבי ישראל, והוא האפשרות שלהם להירשם לשירות ה-Xbox Live, שזכה להצלחה מרשימה בעולם כולו, ולו עקב היכולת שלו לשפר בעשרות מונים את מספר התכנים, המשחקים והאפליקציות שבקונסולת המשחק של אדם ספציפי. נכון לעכשיו, משתמשים בשירות לא פחות מכ-48 מיליון משתמשים בכל רחבי העולם.
מהו Xbox Live?
Xbox Live הוא שירות מקוון מבית מייקרוסופט, המאפשר להכניס את האינטרנט לשדה המשחק המדובר. באמצעות השירות, ניתן לשחק במשחקי רשת אל מול חברים, וחשוב לא פחות – להוריד לקונסולה הספציפית משחקים, אפליקציות, סרטים, מוזיקה וכיוצא בזה.
התשלום עבור השירות הזה בא לידי ביטוי בשני אופנים. הראשון הוא באמצעות "חשבון זהב" (Xbox Live Gold), שמעניק את האפשרות לשחק, ללא הגבלה, מול חברים ברשת. השירות מאפשר רכישה של נקודות מייקרוסופט, אותן ניתן להמיר להורדה של משחקים, תוספים למשחקים, סרטים וכן הלאה. כך, למשל, תמורת 24 שקלים ניתן לרכוש 500 נקודות, בעוד סכום של 200 שקלים יאפשר רכישת של 6,000 נקודות. הסכומים, כמובן, משתנים מפעם לפעם.
חשוב לציין שיש אפשרות גם לחשבון חינמי, Xbox Live Silver, אלא שחשבון שכזה מבטל חלק ניכר מהיתרונות הגלומים בשירות המדובר, וכולל מספר מצומצם הרבה יותר של תכנים הניתנים להורדה, כפי שנראה מיד.
מגוון רחב של תכנים
אחד היתרונות הגדולים של Xbox Live הוא אינספור האפשרויות, התכנים והפיצ'רים שהוא מציע לרשומים לו. ממש על קצה המזלג, ניתן למנות את השירותים הבאים:
- צ'ט וידאו (זמין גם בגרסה החינמית).
- יצירת "אווטארים".
- שירותי מוזיקה ווידאו.
- MSN.
- מנוע החיפוש Bing (קיים גם בגרסה החינמית).
- דפדפן Internet Explorer.
- רשתות חברתיות: סקייפ, טוויטר, פייסבוק ועוד.
- שירותי טלוויזיה ובידור: דוגמת Canal +, ESPN, Netflix, Live Events, יוטיוב וכיוצא בזה.
מדריך לשימוש בXbox Live
ומה בנוגע לישראל?
בשלהי שנת 2012, כאמור, נפתח שירות Xbox Live גם בישראל, ושינה את חוקי המשחק. עד אשר הוא הושק באופן רשמי, יכלו משתמשים להירשם לשירות רק באמצעות הגדרת כתובת מדינה אחרת מזו בה הם חיים בפועל (ואשר נמצאת ברשימת כ-40 מדינות אחרות בהן פועל השירות), או לחילופין באמצעות כרטיסי Prepaid. השינוי המדובר איפשר לבצע את הרכישות מישראל, באמצעות כרטיס אשראי מקומי, וכאשר הסכום הנקוב הוא בשקלים. תעריפי הרכישות, יש לציין, דומים מאד לאלה הנהוגים במרבית מדינות העולם, ובכלל זה ארצות הברית.
עם זאת, מתברר שלא הכול היה ורוד בתחילת הדרך. רשימת התכנים שהוצעו לרכישה הייתה מצומצמת באופן יחסי, והציעה, בעיקרו של דבר, משחקים מקטגוריית ה-Arcade, רובם של חברות קטנות ועצמאיות. משחקי On Demand, בהמשך לכך, לא היו ניתנים לרכישה ברובם, בעוד אלה שכן היו מאופיינים בתג מחיר גבוה מעט יותר מאשר במדינות מקבילות בעולם. בצד החיובי, רשימת השירותים והתוספות כללה את הדפדפן אינטרנט אקספלורר, אפליקציית הספורט NBA Game Time ואפליקציה ייעודית לקונסולת Kinect. אפליקציה מעניינת אחרת, שגם היא נמצאת בחיתוליה בישראל, היא זו הנוגעת למשקפיים החכמים של גוגל, Smart Glass.
המצב כיום
בשנים שחלפו מאז ההשקה הראשונית של ה-Xbox Live בישראל גדל במידת מה ההיצע, אך הוא עדיין מוגבל ביחס למדינות אחרות בעולם. גם הגרסה הנוכחית לא כוללת את האפשרות להוריד סרטים או מוזיקה. זאת בשל סוגיות הנוגעות לזכויות יוצרים, ואשר מצריכות חתימה על חוזים בין חברות ההפצה הפועלות בישראל, לבין מייקרוסופט, מה שעדיין לא נעשה. ההערכות הן שבשנים הקרובות מייקרוסופט תיקח את המושכות לידיים, ותגדיל בעשרות אחוזים את ההיצע עבור משתמשי השירות הישראלים.