Xbox One S
Xbox One S היא הגרסה הקטנה יותר של חברת מיקרוסופט עבור קונסולת ה-Xbox One שלה, המציעה גם תמיכה במדיה באיכות 4K. בצד החומרה, המזעור של הקונסולה נועד לעקוף בתחום את ה-PlayStation 4, שעדיין קטנה ועדינה יותר מה-Xbox One המקורית.
בצד התוכנה, ה-Xbox One S הוא נושא התקן של מיקרוסופט עבור Windows 10. בעוד שקונסולות Xbox One ישנות יותר יכולות להתעדכן לאותה תוכנה, עדיין יש הרבה בלבול לגבי האופן שבו Windows 10 ו-Xbox פועלות יחד. הקונסולה המעודכנת של מיקרוסופט מספקת לפיכך חיבור טוב יותר בין הקונסולה למערכת ההפעלה.
ה-Xbox One S שומרת על העיצוב הייחודי של קונסולת האם שלה, ה-Xbox One, אשר נחשב למושך ולמדויק יותר מאשר העיצוב החיצוני של קונסולת ה-PS4. אבל מבחינה מעשית, ל-Xbox One הייתה בעיה גדולה. היא פשוט הייתה גדולה מדי, כנראה הדבר הכי גדול שרוב האנשים הכניסו לארון בידור ביתי מלבד למקליטי קלטות הודיאו הישנים. מיקרוסופט תיקנה את זה על ידי כיווץ ה-Xbox One S בלא פחות מאשר ארבעים אחוז, בין היתר באמצעות העברת אספקת הכוח אל פנים הקונסולה הקומפקטית.
בכך, קונסולת ה-Xbox הזו קטנה יותר, וכן אין ספק שהיא אטרקטיבית מבחינה ויזואלית. היא מינימליסטית, אחידה ופשוטה, עם קווים נקיים וחדים. העיצוב הדו-פרצופי של קונסולת המקור חוזר בקונסולה זו גם כן, חציו של ה-Xbox One S שטוח, בעוד החצי השני מנוקד בפתחי פליטה.
קונסולת ה-Xbox One המקורית עשויה הייתה להיות קשה בכל הנוגע לאינטראקציה בגלל כפתור ההפעלה הרגיש למגע שלה. כפתורים אחרים, כמו כפתור הסנכרון של השלט, היו פיזיים אך ממוקמים בצורה לא נוחה. למרבה השמחה, ה-Xbox One S פותרת את הבעיות הללו. החלק הקדמי כולל כפתור הפעלה פיזי, כפתור סינכרון שלט וכפתור הוצאת דיסק. כולם קלים לשימוש, אפילו בחדר מדיה חשוך לגיימרים המקצועיים.
מסביב ל-Xbox One S ישנן שתי יציאות HDMI, אחת נכנסת, אחת יוצאת, ושתי יציאות USB 3.0 נוספות, אחת ל-Kinect, S/PDIF ו-Ethernet. בכך, ה-Xbox One מציע יותר קישוריות מאשר ה-PlayStation 4. מיקרוסופט הציגה את Xbox One כפתרון נקודתי לכל דבר, החל ממשחקים ועד לטלוויזיה. לא ברור אם מרבית הרוכשים משתמשים בפונקציות אלו, אך גם בקונסולת בת זו הם נשארים משהו של-PlayStation 4 פשוט אין.
ה-Xbox One S מציגה עיצוב חדש, אבל זו ממש לא קונסולה חדשה לגמרי. מלבד למה שהוזכר, כל השאר בה דיי אותו הדבר כמו קונסולת האם. אפשר להוסיף בהקשר זה כי הקונסולה הזו מעט מהירה יותר בגלל מהירויות שעון הספק גבוהות יותר ב-GPU וה-ESRAM המשויך. זה מספיק כדי לצרף עוד כמה פריימים בכותרים שפועלים בקצב פריימים לא נעול, וזה יכול להחליק ולהנעים את התצוגה במשחקים מסוימים, אבל ההבדל בדרך כלל לא מורגש במשחקיות עצמה. בכך, אפשר במחיר מוזל יותר לקבל קונסולה המציעה את אותם הביצועים, אשר מלבד לכך היא גם קטנה ונוחה יותר לתפעול.
בנוסף, קונסולת ה-Xbox One S היא מכשיר קולנוע ביתי נהדר. ל-Xbox One S יש נגן Blu-ray בעל יכולת 4K - תכונה שאינה זמינה ב-PS4 או PS4 Pro, עניין שעשוי להיות מספיק עבורכם כדי לרכוש את הקונסולה, בתנאי שיש לכם טלוויזיית 4K ואהבה לצפייה בתכנים באיכות גבוהה במיוחד.
ה-Xbox One S מזהה אוטומטית טלוויזיית 4K. בעת האתחול הראשון, היא תשאל אם ברצונכם לבחור ברזולוציית 4K. יש מסך מועיל בתפריט ההגדרות שיודיע לכם על מידת ההתאמה של הטלוויזיה שלכם. תקתוקים וצלבים קטנים במצג זה מראים אם הטלוויזיה שלכם יכולה להתמודד עם 4K ב-60Hz, 50Hz ו-24Hz, והאם היא תואמת לווידאו HDR10. בעיקרון, זה מציין אם אתם יכולים לצפות בווידאו או לשחק משחקים ב-4K ו-HDR. ניתן להשתמש גם בטלוויזיות פחות יקרות התומכות ברזולוציית 4K, כדי לקבל אותות המעידים על הצלחת ההתחברות על פני הלוח.
מחיר הקונסולה נע באופן גס בין 1,400 ל-2,500 ₪, כתלות כמובן אם מדובר בקונסולה מיד ראשונה או מיד שנייה. חיפוש מהיר יגלה שניתן אפילו למצוא יחידות של ה-Xbox One S בארץ מיד ראשונה בפחות מ-1,500 ₪, הכוללות גם זיכרון נרחב של טירה בייט.